2010-2011 ...vid sidan av utvecklandet av nya projekt och föreläsningar arbetar Carl med dokumentären "A Boy On Doubt" och "The Road From Monte Verita".

2008-2009 ...ingår de ett samarbete med SVT Göteborg i produktionen av dokumentärserien KRASCHEN. Ett unikt samarbete mellan frilansare och fast SVT personal som resulterade i en tredelad serie som möttes av rosor i media. Serien hade premär januari 2010.

2006-2007 ...producerade de filmen "Alla hittar kärlek utom jag" om tonårsdrömmar, vänskap och brustna hjärtan.

2004-2005 ...filmade och klippte de dokumentären Varuhus nr 180 om ett Ikea varuhus utanför Göteborg. De höll även föreläsningar och workshops på Dramatiska Institutet producentlinjen, Journalisthögskolan i Århus, Danmark, Bildjournalistiklinjen i Sundsvall, Film i Västernorrland, Film i Värmland samt var konsulter på en serie för NRK, Norge.

2002-2003 ... filmade och klippte Carl och Anders filmen Heroin som handlar om tre unga heroinister i Malmö. De höll även workshops och föreläsningar i bla, Oslo, Bergen, Helsingfors, Sundsvall, Umeå, Skellefteå, Karlstad, Norrköping och Göteborg. Heroin sändes den 22 januari 2003 i TV4 och sågs av miljonpublik.

2001 ...sändes dokumentärserien Skolan i TV4 och möttes av rosor i media. "Skolan" är fantastisk, både som tidsbild och som avslöjande skildring av nedrustningen av folkhemmets skola...Hela jävla regeringen borde tvingas ägna en förmiddag åt den. Jan-Olov Andersson, Aftonbladet, 2001-03-10

Dokumentärfilm AB vann Nöjesguidens Göteborgspris i Mediaklassen och Göteborgs Postens Malin Ankarhem summerar TV året 2001 "Bästa svenska dokumentär: Göteborgarna Anders Berggren och Carl Javérs serie Skolan, om en nionde klass i Brunnsbo". Aftonbladets Sven-Olov Andersson placerar Skolan på femte plats av allt som sändes under 2001. Under våren höll de föreläsningar på journalistdagarna Gräv-03, Forsbergs Reklamskola, Dramatiska Institutets Producentlinje samt Finlands-Svenska Televisionen i Vasa, Finland.

Skolan nominerades till Stora Journalistpriset i TV kategorin.

1999-2000 ...producerade Dokumentärfilm AB Skolan. En dokumentärfilm i åtta delar om livet på en högstadieskola i Göteborg. för TV4/Film i Väst. Under två hela terminer följde Anders och Carl en skola med fokus på en niondeklass.

1998 ...gjorde de den åtta delar långa dokumentärserien Sjukhuset för TV4/Samhälle. Den totala produktionstiden var 13 månader och bandåtgången var nära 200 timmar. Allt inspelad på lätt digital teknik. SJUKHUSET nådde miljonpublik och var en stor kritikersuccé. Serien producerades av GötaFilm.

1997 ... stod de bakom dokumentärserien "Eldsjälar" för SVT/Göteborg, fem dokumentärer av fem olika regissörer. Anders var produktionsledare och de fem filmerna klipptes av Carl. Serien producerades av GötaFilm.

1996 ...gjorde de tillsammans fullängdsdokumentären Tel al Zaatar - vägen tillbaka, som handlade om sjuksköterskan Eva Ståls resa tillbaka till ett sönderbombat Beirut. Filmen erhöll ett hedersomnämnande vid ECHO TV and Radio Awards (EU:s pris för dokumentärer med ett humanitärt innehåll), samt nominering till SVT-priset Ikaros. Filmen producerades av GötaFilm.

1995 ...arbetade Carl Javér och Anders Berggren som assistenter på dokumentärserien "Bilkriget" , en serie i 4 delar om den globala bilindustrin. Anders var ansvarig för research och ljudteknik och Carl var klippassistent. Serien producerades av GötaFilm

 

 

Copyright © 2010 Dokumentärfilm AB