"Varuhus nr 180" skildrar livet inifrån ett av våra största och mest kända företag: Ikea.

En film som alla som någonsin satt sin fot på ett Ikea-varuhus måste se. Samtidigt som vi vi lär känna personerna i ledningsgruppen och öppet får ta del av deras problem, är vi med personalen på golvet i deras möte med kunderna.

 

Som dokumentärfilm är "Varuhus nr 180" unik. Aldrig tidigare har ett filmteam tillåtits verka fritt på ett Ikea-varuhus och filma allt från personalens arbete till ledningsgruppens möten där strategier läggs upp och problem avhandlas.

 

Under sex månader följde filmarna Anders Berggren och Carl Javér livet bakom kulisserna på ett nyöppnat Ikea-varuhus i Göteborg. I filmen är vi med tiden före öppning och månaderna efter. I centrum står ledningen med varuhuschef Hans Mattsson i spetsen. Och även om Ikea har stor erfarenhet av att öppna nya varuhus så går det långt ifrån smärtfritt. Bygget försenas pga en elstrejk och trots en massiv arbetsinsats så är allt fortfarande inte klart dagen före öppning.

 

 

 

 

Logistikchef - Malin

Varuhuschef - Hans

KomIn avdelningen - Anna

 

Filmarna Anders Berggren & Carl Javér jobbar enligt en observerande filmmetod och har producerat dokumentärfilm för tv i tio år. De driver bolaget Dokumentärfilm AB och står bakom filmer som Tel al Zaatar – vägen tillbaka, Sjukhuset, Skolan och Heroin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Titel: Varuhus nr 180

Längd: 58 min

Foto: Anders Berggren

Ljud: Carl Javér

Regi: Carl Javér & Anders Berggren

Redigering: Carl Javér

Ljudläggning: Christian Holm

Ljudmix: Thomas Arwe

Färgkorrigering: Björn Westergård

Producent: Anders Berggren

Producent SVT: Ingemar Persson

Produktionsbolag: Dokumentärfilm AB

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2010 Dokumentärfilm AB