Tre tjejer i tonåren. Sandra Zara & Nicki. Tre vänner för livet. De ska aldrig skiljas åt. Men kärleken till samma kille får vänskapen att knaka och plötsligt har de vänt varandra ryggen. En blir kär, en blir sviken och den tredje vandrar iväg på farligare vägar.

En film om att vara femton och aldrig vilja bli vuxen. En film om vänskap, killar, kompisarna på fritidsgården, att ljuga för morsan och att skolka från plugget för att se Håkan Hellström.

Det är svårare an någonsin att vara tonåring. Det finns så många måsten och så många krav. Inte från skolan eller föräldrar, utan måsten och krav från kompisar och pojkvänner; du måste passa in, du måste vara snygg, du måste vara populär, du måste ställa upp. Efter varje fest så ligger bilder uppe på internet: där är han som blev så full så han spydde och där är hon som hånglade med skolans fulaste kille. Och istället för att jämföra dig med alla tjejer i skolan måste du nu jämföra dig med alla tjejer i hela Sverige på ungdomssajter över internet.

Du måste passa in; du måste vara cool; du måste vara snygg; du måste hänga med...

 

Sandra och Zara är femton och Nicki är fjorton. De lever mitt i internetsamhället och stämmer träff med varandra över msn. De är bästa vänner och älskar varandra och ska aldrig svika varandra. För det gör man inte. Man går inte bakom ryggen på sin bästa vän. Men när man är femton blir man lätt kär, och det är lätt att bli kär i samma kille och plötsligt har man svikit sin bästa kompis och glider ifrån varandra. När man är femton är det lätt att få tag på alkohol, och med alkohol kommer äldre killar och nya kompisar som är mycket roligare och tuffare och så glider man ännu mer ifrån varandra...

 

Sandra

Nicki

"Alla hittar kärlek utom jag" är en film om tre tjejer i Göteborg, filmad under några intensiva månader i deras liv när allt förändrades, när livet inte längre blev som förut, när känslorna lätt tog överhanden, killarna blev viktigare än vänskapen. En film om att vara femton och vilja bli älskad för den man är trots att man inte vet vem man är.

 

En film om hur lätt det är att glida iväg, bli förförd av alkohol för att få vara med häftigare kompisar och hamna snett, alltmedan vuxenvärlden, skolan och föräldrarna står bredvid och ingen hinner reagera...

"Alla hittar kärlek utom jag" är en film av Carl Javér & Anders Berggren, producerad av Dokumentärfilm AB för SVT.

Carl Javér och Anders Berggren driver tilsammans Dokumentärfilm AB, och har tidigare gjort de båda uppmärksammade dokumentärserierna Sjukhuset (1999) och Skolan (2001) och Heroin som alla visats i TV4.

För SVT har de tidigare gjort Tel al Zataar - vägen tillbaka samt Varuhus nr 180.

 
 
 

Titel: Alla Hittar Kärlek Utom Jag Längd: 58 min Foto: Anders Berggren Ljud: Carl Javér Regi: Carl Javér & Anders Berggren Klipp: Carl Javér Ljudläggning: Nils Nilsson Ljudmix: Thomas Arve Färgkorrigering/Ljussättning: Leif Eriksson Producent: Anders Berggren ProdukProducent: Birgitta Svensson / SVT Produktionsbolag: Dokumentärfilm AB

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2010 Dokumentärfilm AB